Hajk, läger m.m

Lägereld och vuxna som sitter i ringAtt åka på läger med sin patrull eller avdelning kan vara ett riktigt äventyr för de flesta scouter, oavsett hur gammal man är. Varje avdelning i vår kår åker på ett eget helgläger (hajk) varje termin. På sommaren brukar vi åka på ett större läger tillsammans med andra kårer.

Scouternas läger i Sverige och världen

Från att du är upptäckarscout kan du åka på läger i Sverige och världen som anordnas centralt av Scouterna. Det kan till exempen vara en segling i Östersjön med vårt skepp Biscaya eller den utmanande vandringen Explorer Belt någonstans i Europa.

Scouternas läger i Sverige och världen. »

Läger och hajker 2018

Vårterminen

OPV 2-3/3

En riktig utmaning för utmanarna, inbjudan.

BodaBorg Hajk 10-11/3

Distriktshajk för äventyrare och utmanare,

info och anmälan på distriktets hemsida, anmäl dig senast 1 mars.

Äventyrarhajk 23-25/3

Vänerfejden 14/4

Mer information och inbjudan hittar du här!

Hajk Outdoormässan Hunneberg 21-22/4

Mer information och inbjudan hittar du här!

Kårläger 10-13/5

Tyvärr så har de varit svårt att få ihop tillräckligt med ledare så det är oklart om lägret blir av.

Sollägret 19-20/5

Ett läger för alla spårare i västbodals scoutdistrikt. Lägret är vid Karlsrogård i Vänersborg. Anmäl dig senast 27 april. Inbjudan hittar du här!

Sommaren

Vecka 29 är det dags för årets Baldersnäsläger, Nemo 18.

Till skillnad från föregående år så kan de scouter som är spårare under vårterminen 2018 och är födda senast 2009 följa med på lägret. Mer information hittar du på lägrets hemsida Nemo 18.

OBS sista anmälningsdag den 6 maj

Tåghajk Anten 25-26/8

Läger och  hajker 2017

Höstterminen

9/12 Julstuga på Dalbobergen.

Mellan kl 10-14 kommer vi att baka pepparkakor, syssla med hantverk, pyssla och tillverka juldekorationer. Mellan kl 12-13 kommer vi ha också ha ett möte för de äventyrare och utmanare som är intresserade av att ev. åka till World Jamboree 2019 i USA. Försäljning av fika till självkostnadspris, välkomna

9/12 Julbad

Distriktet bjuder in till traditionsenlig baddag i Walkesborgsbadet i Uddevalla

1-2/12 Spårarhajk

Alla spårade är välkomna på Hajk och en skogsvandring i månskenet. Mer information hittar du här 2017 ht Spårarhajk i Starkebo.

10-12/11 Julmarknad Hunneberg

Info Julmarknad Bergagården

3-5/11 Överlevnadshajk

Utmanare och Äventyrare

21-22/10 JOTA-JOTI Hajk

Utmanare, Äventyrare, Upptäckare

30/9 Kårens dag Dalbobergen kl 16

Program för Kårens dag – familjefest

20/9 Fixardag Stärkebo från kl 17.30.

Obs! Parkeringsmöjligheterna är begränsade så försök att i möjligaste mån samåka! Vägbeskrivning till kårens stugor i Stärkebo.

Sommaren

16-22/7 Baldersnäslägret

För scouter som undervårterminen 2017 är upptäckare eller äldre. Länk till anmälan och lägerbrev hittar du här!

Informationsbrev till vårdnadshavare: Informationsbrev

5-12/8 Jamboree 2017

För detta läger har vi en särskild sida följ denna länk.

26-27/8 Tåghajk

Hajk för upptäckare och äldre, mer information hittar du här 2017 sommarhajk (tåghajk)

Vårterminen

19/4 Grejardag på Dalbobergen.

Tag med din familj och kom så ska vi snygga upp runt våra scoutstugor. Vi bjuder på förtäring. Inbjudan: Grejardag i Dalbobergen 2017

22-23/4 Kårhajk på Hunneberg

I samband med Bergagårdens Outdoor-mässa. Lägerbrev:Kårhajk på Hunneberg

6/5 Vänerfejd